Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Форум на тему: Захист прав людини в умовах воєнного стану

Дата: 13.06.2024 09:03
Кількість переглядів: 56

12.06.2024 року у Луцьку пройшов форум «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи. Презентація щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».

Захід покликаний не тільки ознайомити громадськість із доповіддю Омбудсмена, а й відшукати механізми подолання викликів щодо порушення прав людини і громадянина на Волині.

Серед учасників – представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас, народна депутатка Ірина Констанкевич, заступник голови Волинської облради Григорій Пустовіт, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Також до заходу долучилися представники контролюючих і правозахисних органів, вищих навчальних закладів, органів місцевої влади, громадських і релігійних організацій, благодійних фондів.

Фото без опису

Фото без опису

Відкрила захід представниця Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Волинської області Юлія Спас. Вона інформувала, що сьогодні присутні матимуть змогу дізнатися кількість постраждалих внаслідок російсько-української війни, та висловила сподівання на плідну співпрацю.

Фото без опису

Омбудсман Дмитро Лубінець привітав учасників форуму онлайн. Він зазначив, що 2023 року здійснив кілька сотень міжнародних зустрічей, спілкувався з політиками і лідерами думок, журналістами та експертами різних країн, всюди наголошуючи на тому, що саме військова підтримка України надає найбільший захист правам людини там, де органи державної влади безсилі через відсутність доступу до територій або можливості змінити траєкторію польоту ракет.

Фото без опису

Крім доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2023 рік, на форумі обговорили питання, як-от дотримання прав затриманих, додержання процесуальних прав при здійсненні правосуддя, надання безоплатної правової допомоги, права переселенців, права дітей, співпраця Офісу Омбудсмана з регіональними представництвами та місцевими громадськими організаціями.

Результатом події має стати налагодження взаємодії та напрацювання спільних алгоритмів співпраці між органами державної влади, громадськими та релігійними організаціями, благодійними фондами, правозахисниками в напрямку роботи щодо захисту прав і свобод у період воєнного стану, захисту прав дітей, військових та інших конституційних прав людини і громадянина.

 

Цуманську територіальну громаду на форумі представляла

начальник служби у справах дітей Ріта Овчиннікова.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь