A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про встановлення вартості харчування та розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних підрозділах початкових шкіл та закладах дошкільної освіти громади у 2024 році

Дата: 08.02.2024 14:19
Кількість переглядів: 37

 

 

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

                 2024 року                            смт Цумань                                 №

 

Про встановлення вартості харчування та розміру батьківської плати за харчування дітей у дошкільних підрозділах початкових шкіл та закладах дошкільної освіти громади у 2024 році

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про дошкільну освіту», Закону України «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», пунктів 2.1. та 2.2. розділу 2 Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтерактивних навчальних закладах, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 21листопада 2002 року № 667, спільного наказу Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 року №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних заклад», селищна рада:

 

ВИРІШИЛА;

 

  1. Встановити до 31 грудня 2024 року вартість харчування однієї дитини у дошкільних підрозділах початкових шкіл, закладах дошкільної освіти громади в розмірі 100 – 110 гривень.
  2. Встановити розмір плати для батьків за харчування дітей у дошкільних підрозділах початкових шкіл, закладах дошкільної освіти громади:
  • у розмірі 50 гривень від встановленої вартості харчування на день, для батьків в сільській місцевості;
  • у розмірі 50 гривень від встановленої вартості харчування на день, для батьків у смт. Цумань.
  1. Від плати за харчування дитини звільнити батьків або осіб, які їх замінюють, у сім’я, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.
  2. Забезпечити безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю та дітей у інклюзивних групах за рахунок коштів бюджету.
  3. Встановити додаткові пільги по платі за харчування дітей у дошкільних підрозділах початкових шкіл, закладах дошкільної освіти громади за рахунок коштів бюджету:
  • звільнити на 100 (сто) відсотків від плати за харчування дитини батьків, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції (в тому числі загиблих), батьки яких мобілізовані і беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони та відсічі і стримування збройної агресії (в тому числі загиблих).
  • звільнити на 100 (сто) відсотків від плати за харчування дитини батьків дітей, які переміщені з тимчасово окупованих територій та районів проведення бойових дій.
  • зменшити на 50 (п’ятдесят) відсотків розмір плати для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей віком до 18 років (при наявності відповідних документів).
  1. Харчування дітей пільгових категорій проводити за наявності документів, підтверджуючих їх статус згідно додатка.
  2. Керівникам дошкільних підрозділів початкових шкіл та закладів дошкільної освіти громади забезпечити виконання даного рішення.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу освіти, молоді та спорту Манжулу В.О.

 

 

 

 

Селищний голова                                                                Анатолій Дорошук

 

 

                                                                           Додаток
                                                                           до проекту рішення сесії
                                                                           Цуманської селищної ради
                                                                           №                від  лютого 2024року

Перелік документів необхідних для встановлення пільг при нарахуванні батьківської плати

  1. Заяви батьків або осіб, які їх заміняють, копія свідоцтва про народження дитини, довідка про склад сім’ї – для всіх категорій пільговиків.
  2. Довідка з управління соціального захисту населення про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям – для дітей, сім’ї яких отримують допомогу відповідно до закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
  3. Копія рішення про встановлення опіки – для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
  4. Висновок інклюзивно-ресурсного центру – для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних групах.
  5. Довідка про взяття на облік одного з батьків, як внутрішньо-переміщеної особи – для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.
  6. Копія посвідчення учасника бойових дій або довідка з військової частини чи районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – для дітей чиї батьки мобілізовані і беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки, оборони та відсічі і стримування збройної агресії; дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту».
  7. Копія посвідчення дитини з інвалідністю видана управлінням соціального захисту населення – для дітей з інвалідністю.
  8. Інші документи, передбачені відповідними нормативно-правовими актами.

 

 

Селищний голова                                                           Анатолій ДОРОШУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь